Kaupallinen tuottaja-RekryKoulutuksella uusia osaajia Kainuuseen!

Yritysten tarpeisiin räätälöitävä RekryKoulutus tukee uusien työpaikkojen syntymistä kehityshaluisiin yrityksiin. Kainuussa on käynnissä nyt kolmas Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus, jossa luodaan uusia kasvumahdollisuuksia kainuulaisille yrityksille.

CreaMentors Oy:n kehittämän Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutuksen tavoitteena on luoda Suomeen uusia kestäviä ja kiinnostavia työpaikkoja kaupallisen osaamisen ympärille.

”Yrityskentästä on noussut esiin tarve kaupallisen osaamisen vahvistamiseen. Esimerkiksi pk-yrityksillä on paljon kiinnostavia sisältöjä, mutta niiden kaupallistaminen jää usein puolitiehen. Kaupallisuus on muuttunut esimerkiksi sosiaalisen median ja digitalisaation myötä: se on hektistä ja elää murroksessa, ja siksi yritysten kaupalliset tarpeet monimutkaistuvat. Se on synnyttänyt markkinoille selkeän tarpeen kaupallisuutta ja yritysten toimintaa laaja-alaisemmin ymmärtäville tekijöille. Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus vastaa tähän tarpeeseen”, kertoo CreaMentorsin koulutusvastaava Saana Corino.

Tehokas malli rekrytointiin

Kainuussa vuosina 2015–2017 Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutukset on toteutettu ESR-rahoituksella yhteistyössä Kainuun ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Kainuun Edun Kasvua Kainuuseen -hankkeen ja CreaMentors Oy:n kanssa. Kainuussa viiden kuukauden mittaisissa koulutuksissa on ollut mukana jo yli 30 yrityskumppania, joilla jokaisella on ollut omanlaisensa tarpeet rekrytoinnille.


”Kaupallisen tuottajan löytyminen ja palkkaaminen meni kuin elokuvissa. Löysimme huipputyypin, joka ehti kouluttautua ja sopeutua yhtiömme arvoihin 5kk koulutusjakson aikana.”

– TIMO SURMA-AHO


Yksi ensimmäisen koulutuksen yrityskumppaneista oli Kouta Media Oy. Konsernin toimitusjohtaja Timo Surma-Aho kertoo, että työnantajanäkökulmasta koulutusprosessi oli hyvin myönteinen kokemus: ”Kaupallisen tuottajan löytyminen ja palkkaaminen meni kuin elokuvissa. Löysimme huipputyypin, joka ehti kouluttautua ja sopeutua yhtiömme arvoihin 5kk koulutusjakson aikana. CreaMentors on hionut palvelustaan timantin, työantajalle homma on tehty helpoksi ja koulutettava oli myös hyvin tyytyväinen koko prosessiin.”


”En voisi olla onnellisemmassa tilanteessa, sillä sain heti vakituisen työpaikan.”

– EMMI SIPILÄ


Kouta Media Oy:lle työllistynyt Emmi Sipilä kertoo: “Hain Kaupallinen tuottaja -koulutukseen vielä ollessani tapahtumatuottajana Helsingissä. Olin muutamaa kuukautta aikaisemmin kuullut avopuolisoltani, että muutto Kajaaniin odottaa syksyllä 2015 hänen töidensä takia. En voisi olla onnellisemmassa tilanteessa, sillä sain heti vakituisen työpaikan. Eikä minun tarvinnut tyytyä mihin tahansa työpaikkaan, vaan pääsin alalle, jota varten olen aikaisemmin opiskellutkin.”


”Eniten meille oli hyötyä siitä, että koulutuksen järjestäjä hoiti rekrytointiprosessin meidän puolestamme.”

– TEEMU MÄÄTTÄ


Mukana koulutuksessa oli myös kovassa kasvuvauhdissa oleva pelialan yritys Critical Force.  COO/CFO Teemu Määttä muistelee: ”Me kiinnostuimme koulutuksesta, kun kuulimme, että tätä kautta voi löytää kovatasoisia hakijoita. Eniten meille oli hyötyä siitä, että koulutuksen järjestäjä hoiti rekrytointiprosessin meidän puolestamme, koska meillä ei ollut aikaa lähteä ehtimään oikeanlaista tyyppiä.”

Critical Force löysi koulutuksen kautta Juri Juskevitsin. Koulutuksen päättyessä hän työllistyi ja onkin nyt yrityksen pienosakas. ”Lähdimme hakemaan yritykseen avainihmistä, joka on hyvin näkyvässä roolissa ulospäin. Jurin ohjaukseen meni yllättävän vähän aikaa, koska hänellä oli aito mielenkiinto tehtävään. Tehtävä on niin omanlainen, että siinä pitää omatoimisesti ottaa asia haltuun ja kokeilla mikä toimii. Koulutustaustalla ei ole juurikaan merkitystä tällaisessa viestinnällisessä tehtävässä, tärkeintä on oikeanlainen asenne ja kielitaito”, Määttä kertoo.

Onnistuminen on yhteistyön tulos

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus koostuu valmennuksesta, työskentelystä, mentoroinnista ja yrityskohtaisesti räätälöitävästä kehittämisprojektista. ”Osallistujat toteuttavat koulutuksen aikana kehittämisprojektin, joka parhaimmillaan paitsi kehittää osaajien ammattitaitoa ja tuo heidän työnsä tulokset näkyviksi, myös kehittää ja kasvattaa yrityskumppanin liiketoimintaa. Näin uusi osaaja voi rakentaa työnkuvansa vahvuuksiensa pohjalta”, kertoo CreaMentorsin koulutusvastaava Saana Corino.

Lisätietoa:


Kirjoittaja Anja Pääkkönen toimii projektipäällikkönä Kainuun TYPO-koordinaatio -hankkeessa.