Matkoja virkamiesten kanssa ja joulukuusen hyönteisiä – tältä näytti Kainuun ELY-keskuksen vuosi 2017, osa 2

Palataan taas hetkeksi muistelemaan mennyttä vuotta! Tällä kertaa vuorossa ovat loppuvuoden tapahtumat. Alkuvuoden tapahtumat löydät täältä.

Heinäkuu

Heinäkuussa Kainuun ELY-keskuksen blogi lomaili harvinaisen kylmässä säässä.

Elokuu

Elokuu käynnistettiin videolla, jolla ylijohtaja Kari Pääkkönen pohtii, miten maakuntauudistus tulee näkymään ylijohtajan työssä sekä kuvailee uudistuksen mukanaan tuomia positiivisia vaikutuksia ja mahdollisia riskejä.

Lisäksi elokuussa tehtiin Kainuun maakuntalaulua hyödyntäen yhteenveto päättyneestä Osaava ohjaaja -hankkeesta ja sen tuloksista sekä kerrottiin eSports-hankkeesta, joka vastaa jatkuvassa kasvussa olevan alan koulutustarpeisiin.

eSports centre -hankevideo

Syyskuu

Syyskuussa vietettiin yrittäjän päivää, jolloin vierailimme Sotkamolaisella Haapalan tilalla kuulemassa yrittäjien tulevaisuuden suunnitelmista. Yrittäjän päivän lisäksi syyskuussa tehtiin luomupuuron maailmanennätys, ja tempauksen innoittamana kävimme haastattelemassa Hietalahden luomutilan Juha Mustosta.

Kuun lopussa julkaistiin myös syksyn 2017 toimialojen näkymät -katsaukset, joiden tiimoilta yksikön päällikkö ja puutuotealan toimialapäällikkö Pasi Loukasmäki kirjoitti aktiivisesta metsänhoidosta ja sen ympäristövaikutuksista.

Metsä 001

Lokakuu

Lokakuussa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen vieraili Kajaanissa tapaamassa paikallisia yrittäjiä, Nordic Business Forum streamattiin Kajaanissa jo toisen kerran ja Eija Isomäki kertoi Kainuun ELY-keskuksen ja Kiinan välisestä patoturvallisuusyhteistyöstä.

Yrittäjänaisten päivän kunniaksi kuulimme erään yrittäjänaisen tarinan, kun Digital Health Solutions Oy:n yrittäjä Minna Tervo kertoi omasta yrittäjän polustaan ja ELY-keskuksen rahoituksen merkityksestä yritykselleen.

Kuukausi huipentui #suokuokkajapalkkatuki-kampanjaan, jonka aikana kontaktoimme Suomi100-hengessä 100 kainuulaista yritystä ja tiedustelimme heidän halukkuuttaan palkata työntekijöitä palkkatukea hyödyntäen.

Pato Kiinassa

Marraskuu

Marraskuussa Kainuun TYPO-koordinaatiohankkeen projektipäällikkö Anja Pääkkönen haastatteli Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutukseen osallistuneita yrityksiä ja työntekijöitä. Jutun luettuamme voimme yksissä tuumin todeta, että koulutuksen avulla Kainuuseen on saatu uusia osaajia!

Kuun lopussa saimme muistutuksen siitä, että kun yritys menestyy ja turvaa kasvunsa, se tekee parhaan panostuksen työelämän laatuun. Kirjoituksen meille tarjosi vieraskynään tarttunut Ari Kainulainen, Kasvua Kainuuseen -hankkeen projektipäällikkö.

Kaupallinen tuottaja 2017 Rekry_huippuporukka

Joulukuu

Joulukuussa esittelimme Puolangalle avatun lypsykarjapihattonavetan ja sen isäntäparin sekä heidän mietteitään investoinnin ollessa loppusuoralla. Tämän jälkeen suuntasimme katseet kohti joulunaikaa ja etenkin kuusen oksille – ympäristöasiantuntija Reima Leinonen kertoi joulukuusen sisältävän kymmeniä hyönteisiä.

kuusen_karvajalka

Tältä näytti Kainuun ELY-keskuksen vuosi 2017. Pysythän mukana myös tänä vuonna sillä, meillä on vielä monta juttua kerrottavana!