Verkostoituminen on a ja o asiantuntijatyössä

Syksyn 2017 aikana järjestimme tutumiskäyntejä Kajaanin kaupungin kumppanuusyhdistyksiin. Tavoitteena tutustumiskäynneillä oli toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja yhdistysten palveluiden näkyväksi tekeminen huomioiden myös tuleva maakuntauudistus. Vaikka organisaatiot muuttuvat, yhteistyökumppaneita ja verkoston tietotaitoa ei kannata unohtaa. Kaikilla toimijoilla on varmasti tavoitteena sujuva asiakasohjaus oikea-aikaisesti tarkoituksenmukaiseen palveluun asiakkaan parhaaksi.

Tutustumiskäynneillä oli yhdistystoimijoiden lisäksi mukana Kainuun TE-toimiston, Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelun (TYP), Kainuun ELY-keskuksen ja Kainuun soten asiantuntijoita. Osa heistä on tehnyt jo vuosia tai jopa vuosikymmeniä yhteistyötä ko. yhdistysten kanssa. Mutta toisaalta, kaikki uudet asiantuntijat eivät vielä olleet ehtineet tutustua kaikkien yhdistystoimijoiden kanssa, joten käynnit koettiin tarpeellisiksi.

Yhdistyksissä kerrottiin konkreettisesti, millaista toimintaa heillä on ja millaisia palveluja yhdistykset tarjoavat asiakkaille. Seitsemän yhdistystä esitteli toimintaansa: Kainuun Nuotta ry, Nakertaja Hetteenmäen kyläyhdistys ry, Etnika Kainuu ry, Kajaanin työvoimayhdistys ry, Kapova ry eli Kainuun kansanterveys-, potilas- ja vammaisjärjestöjen yhdistys ry ja Spartak Kajaani ry. Lisäksi ”bonuksena” vierailimme Kumppaniksi ry:llä.

Kuulimme vierailuilla myös yllättäviä faktoja yhdistysten toiminnasta. Yhdistyksissä tehdään todella arvokasta työtä, autetaan haastavissa tilanteissa olevia asiakkaita monin eri tavoin eteenpäin.

”Asiakkaat siitä lopulta hyötyvät, kun asiantuntijoilla on tietoa yhdistyksien eri palveluista.”

 

”Nyt osaa paljon paremmin kertoa eri palveluista asiakkaille. On helpompi kertoa ja suunnitella paikkoja asiakkaille, kun tietää työnantajasta ja tehtävistä ja kun kumppanuusyhdistykset olivat uusia tuttavuuksia, joissa en aiemmin ole käynyt.”

 

”Tuli uutta tietoa ja asiakkaat viime kädessä siitä hyötyvät, toivottavasti heidän kauttaan myös yhdistykset. Yhdistyksille tuli kasvot, tämä helpottaa yhteistyötä.” ”On hyvä nähdä konkreettisesti työpaikat, joihin ohjaamme asiakkaita. Yksi katsaus kertoo paljon enemmän kuin tuhat sanaa.”           

                 

-Palautteista poimittuja kommentteja

 

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Esittelyjen lisäksi, yhdistysten pöydissä syntyi mielenkiintoisia keskusteluja ja samalla löytyi uusia yhteistyökuvioita. Vuoropuhelu yhteistyökumppaneiden kanssa koettiin tärkeäksi ja toivottiin, että yhteistyötä tehtäisiin jatkossa entistä tiiviimmin.  Tutustumiskäyntejä tullaan jatkamaan ja seuraava vierailu on sovittu Nuorten ystävien Klubitalo Tönärille.

Lue myös:


 

Kirjoittajat Anja Pääkkönen (projektipäällikkö) ja

 

 

 

Merja Pyykkönen (suunnittelija) työskentelevät Kainuun TYPO-koordinaatio -hankkeessa.