Kainuun ELY-keskuksen ja Nanjingin patoturvallisuusinstituutin yhteistyöprojekti toi kiinalaisia vieraita Suomeen

20180912_140226.jpg

Suomen maa- ja metsätalousministeriön sekä Kiinan vesitalousministeriön MOU:n (memorandun of understanding) yhtenä demoprojektina käynnistyi 2017 kesällä Kainuun ELY-keskuksen ja Nanjingin patoturvallisuusinstituutin välillä yhteistyöprojekti.

Projektin puitteissa on järjestetty kesäkuussa 2017 workshop Qingdaossa, roundtable -keskustelu Turussa syyskuussa 2017 sekä tekninen vierailu Suomessa syyskuussa 2018.

Tekninen vierailu järjestettiin 4.-7.9. Vierailun pääkohteina olivat demoprojektin padot: Porin tulvapenkereet sekä Patanan pato. Tämän lisäksi vierailtiin myös muun muassa Harjavallan voimalaitospadolla, Suomen ympäristökeskuksessa sekä Finnish Water Forumilla. Kiinalaisia asiantuntijoita oli vierainamme viisi.

20180913_121159.jpg

Vieraat olivat erittäin tyytyväisiä vierailuun. Kokoustiloissa useat asiantuntijat kertoivat suomalaisista padoista sekä suomalaisesta patotekniikasta. Patokohteet olivat mielenkiintoisia ja keskustelu oli vilkasta.

Erityistä kiitosta sai myös Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä ruokailu Patanan padon kodalla: loimulohta, makkaraa, muurikkalettuja ja monia muita suomalaisia herkkuja. Kiitosviestejä tuli useampia ja niistä yhtä lainaten: ”The site visits and experts meetings are very interesting which gave us deep impressions.”

IMG-20180913-WA0021.jpg

Demoprojektissa mukana olevat yhteistyötahot ovat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Mitta Oy, VTT, Porin kaupunki, VRT Finland, Turun yliopisto sekä Solid Potato. Vierailuun osallistuivat lisäksi edellä mainitut Suomen ympäristökeskus sekä Finnish Water Forum.


Eija Isomäki

 

Kirjoittaja Eija Isomäki työskentelee patoturvallisuuden asiantuntijana Kainuun ELY-keskuksessa