Rekrykoulutus auttoi Sartorius Biohit Liquid Handling Oy:tä uusien työntekijöiden löytämisessä

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy:n Kajaanin tehdaspäällikkö Pertti Pulkkinen ja koulutuksen avulla yritykseen työllistynyt Jukka Huovinen
Sartorius Biohit Liquid Handling Oy:n Kajaanin tehdaspäällikkö Pertti Pulkkinen ja koulutuksen avulla yritykseen työllistynyt Jukka Huovinen

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy, Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA sekä Kainuun TE-toimisto ja ELY-keskus järjestivät 16.4.2018 – 31.8.2018 Pipetintekijän perusteet -RekryKoulutuksen, jolla koulutettiin Sartorius Biohitille uutta työvoimaa.

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy kehittää, valmistaa ja myy nesteannostelutuotteita, kuten pipettejä, niiden kalibrointipalveluita ja kertakäyttöisiä pipetinkärkiä laboratorio- ja lääketeollisuuden käyttöön. Yritys on osa saksalaista Sartorius-konsernia, jonka mittavat investoinnit suomalaiseen tytäryhtiöönsä ovat tuoneet Kajaanin tuotantoyksikköön paitsi uutta tuotantoteknologiaa myös uusia työpaikkoja. Henkilöstöä Kajaanin tehtaalla on 120. Tänä vuonna Kajaaniin on rekrytoitu 20 vakituista työntekijää ja tarvetta uudelle työvoimalle on jatkuvasti.

Osaajatarpeen vuoksi yritys päätti tehdä Kainuun ELY-keskukselle esityksen Pipetintekijän perusteet -RekryKoulutuksesta. ELY-keskus katsoi, että RekryKoulutuksen edellytykset täyttyvät, minkä jälkeen tehtiin koulutussuunnitelma, valittiin kouluttaja ja aloitettiin koulutuksen markkinointi.

Hakemuksia koulutukseen tuli 64 ja siihen valittiin 14 henkilöä, joista 13 suoritti sen loppuun asti ja työllistyi Sartorius Biohitille. Heistä kaksi työskentelee muovituotannossa, yksi muottihuollossa ja loput kokoonpanotehtävissä.

Yksi kokoonpanoon sijoittuneista on Jukka Huovinen, joka on koulutukseltaan elektroniikka-asentaja ja oli ennen RekryKoulutusta työttömänä 7 kuukautta.

– Huomasin koulutuksen TE-palveluiden sivuilta ja päätin hakea siihen. Yllätyin, kun pääsin haastatteluun ja tulin valituksi. Olen pitänyt työstä, ja perehdytys koulutuksen jälkeenkin on ollut tosi hyvää, Huovinen sanoo.

Viiden kuukauden koulutus oli Huovisen mielestä yllättävän pitkä, mutta meni nopeasti ja antoi kattavan pohjan työtä varten.

– RekryKoulutus on motivoiva tapa kehittää omaa osaamistaan, sillä sen avulla on hyvä mahdollisuus työllistyä uusia työntekijöitä kouluttavaan yritykseen. Teoriaopetus ja työssäoppiminen olivat hyvin tasapainossa, mutta uuden tehtävän hallitseminen vaatii silti lisää rutiinia ja silmän harjaantuminen tuotteiden laadun osalta vie aikaa, Huovinen toteaa.

Sartorius Biohitin Kajaanin tehdaspäällikkö Pertti Pulkkinen avaa syitä koulutuksen pituudelle:

– Meille oli tärkeää, että opiskelijat oppivat tulevaisuutta varten laajalti eri asioita, joiden tietäminen mahdollistaa sisäisen etenemisen yrityksessä vaativampiin tehtäviin. Ensimmäinen Kajaanissa järjestämämme RekryKoulutus oli 1980- ja 1990-lukujen taitteessa, ja meillä on ollut täällä sen jälkeen muutama muukin RekryKoulutus. Monet niihin osallistuneista työskentelevät edelleen yrityksessämme ja jotkut ovat edenneet aina toimihenkilötehtäviin asti.

Työllisyysaste on parantunut Suomessa nopeaa tahtia, mikä on tietysti erinomainen asia. Yrityksille se kuitenkin tarkoittaa, ettei osaavaa työvoimaa ole tarjolla yhtä paljoa kuin aikaisemmin – Kainuussa rekrytointiongelmat ovat maan pahimpia ja yhä useammalla alalla voidaan puhua jo työvoimapulasta. Pulkkinen pitää RekryKoulutusta potentiaalisena apuna työntekijöiden rekrytoinnissa:

– RekryKoulutus on hyvä tapa kouluttaa uutta työvoimaa, ja suosittelen sitä muillekin työnantajille etenkin, kun työntekijöitä rekrytoidaan kerralla enemmän. Olemme tyytyväisiä koulutuksen laatuun ja olemme saaneet yritykseemme osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa.

Tänä vuonna RekryKoulutuksia on järjestetty Kainuussa seitsemän kappaletta ja niihin on osallistunut lähes 80 henkilöä, joista työssä on hieman yli 50. Toivomme ELY-keskuksessa lisää koulutusesityksiä yrityksiltä, jotka etsivät työntekijöitä tai haluavat kehittää oman henkilöstön osaamista.

Tehdään Kainuusta yhdessä entistäkin elinvoimaisempi!

 

RekryKoulutus 
  • räätälöidään yrityksen tarpeisiin
  • sisältää tietopuolista opetusta ja ohjattua työssäoppimista yrityksessä
  • kestää yleensä 3–9 kuukautta, vähimmäiskesto on 10 päivää
  • antaa opiskelijoille yrityksen työtehtävässä tarvittavat valmiudet ja osaamisen
  • on yrityksen ja TE-hallinnon yhdessä rahoittamaa, yrityksen osuus on 30 % koulutuksen kokonaishinnasta
  • toteutetaan yhteistyössä yrityksen, TE-hallinnon ja koulutuspalvelun tuottajan kanssa.

Lue lisää RekryKoulutuksesta täältä.

 

Ota yhteyttä:

Kainuun TE-toimisto, Pentti Hyypijev, puh. 029 503 9031

Kainuun ELY-keskus, Anne Ristioja, puh. 029 502 3582 tai Atte Laitinen, puh. 029 502 3886

 

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa, mitä Kainuun ELY-keskuksessa tapahtuu: tilaa ilmoitus uusista blogiartikkeleista suoraan sähköpostiisi tai ota seurantaan Kainuun ELY-keskuksen Twitter- (@kainunely) ja Instagram- (@kainuunely) tilit.


 

Kirjoittaja Atte Laitinen työskentelee suunnittelijana Kainuun ELY-keskuksessa.