KAI-pod: Oppia ura kaikki

KAI-podin toisessa jaksossa kuullaan jatkuvan oppimisen ja elinikäisen ohjauksen tärkeydestä työelämässä sekä siitä, millaisia mahdollisuuksia Kainuussa on oman osaamisen kehittämiseen. Podcastin juontaja Veera Niutanen, Kainuun ELY-keskuksen työvoima-asiantuntija Anna-Elina Kyllönen sekä koulutuskoordinaattori Anja Pääkkönen keskustelevat muun muassa siitä, miksi sekä yrityksen että työntekijän kannattaa satsata osaamisen kehittämiseen, miten jatkuva oppiminen ja elinikäinen ohjaus täydentävät toisiaan sekä miksi opiskeluun on nykyään aiempaa helpompi ryhtyä.

KAI-podin logo valkoisella taustalla. Kaarevasti kirjoitettu KAI-POD ja puolikaari muodostavat ympyrän, jonka keskellä on ELY-keskuksen kuvalogo ääniaaltojen keskellä.

Jatkuvalla oppimisella tarkoitetaan koko elämän ajalle ja elämän kaikille osa-alueille ulottuvaa oman osaamisen kehittämistä ja sen sitomista työelämään. Elinikäinen ohjaus tukee tällä polulla.
”Maailma muuttuu hyvin nopeasti, ja etenkin teknologia kehittyy koko ajan. Se muuttaa työn tekemisen tapoja. Omaa osaamista on pakko täydentää, jotta pysyy kartalla omassa työssään”, Kyllönen selventää, kun Veera kysyy, miksi jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia ja elinikäistä ohjausta kehitetään tällä hetkellä valtakunnallisesti ja usean tahon voimin.

Työntekijän itsensä lisäksi myös yrityksen kannattaa kartoittaa, olisiko osaamisen päivittämiselle tarvetta.
”Voisin ihan pokkana väittää, että työntekijät ovat tärkein voimavara jokaisessa yrityksessä”, Pääkkönen toteaa. Työntekijöiden osaamiseen ja jaksamiseen panostaminen vaikuttaa yrityksenkin menestykseen.

Veera, Anja ja Anna-Elina istumassa pöydän ääressä ja nauhoittamassa podcastia. Nauhoituslaitteita ja teknikon pöytä, jonka ääressä Jarkko istuu kuulokkeet korvillaan.
Veera Niutanen, Anja Pääkkönen ja Anna-Elina Kyllönen podcast-jaksoa nauhoittamassa teknikko Jarkko Sirviön kanssa.

”En ole kuullut keneltäkään, että joku olisi harmitellut, että harmi kun tuli joku koulutus käytyä”, Kyllönen painottaa keskustelun loppupuolella. Opiskella voi nykyisin monella eri tavalla ja monenlaisessa elämäntilanteessa, ja tukeakin on saatavilla. Kuuntele alta koko podcast-jakso, jotta pääset hyppäämään syvemmälle aiheeseen!


Tekstivastine: KAI-pod, tuotantokausi 1, jakso 1 – Oppia ura kaikki (ely-keskus.fi)KAI-pod on Kainuun ELY-keskuksen tuottama podcast, joka pureutuu kainuulaisia koskettaviin, ajankohtaisiin aiheisiin yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Ensimmäisen tuotantokauden jaksot käsittelevät koulutuksen merkitystä työelämässä eli keskustellaan muun muassa Kainuun koulutusrakenteesta, jatkuvan oppimisen mahdollisuuksista sekä kotoutumisesta. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi, kuinka voisit kehittyä työnhakijana, tai pohdit, kuinka voisit työnantajana panostaa työntekijöidesi osaamiseen, on ensimmäinen tuotantokausi juuri sinua varten!


Kirjoittaja Veera Niutanen toimii viestintäharjoittelijana Kainuun ELY-keskuksessa ja juontaa KAI-podin ensimmäisen tuotantokauden.