Uralla Podcast: Hyvällä työntekijäkokemuksella positiivista virettä rekrytointiin

Uralla Podcastin ensimmäinen jakso on täällä! Juontaja Kristi Loukusa saa vieraakseen Ravintolakortteli-ravintoloitsija Anne Mikkolan, ja jaksossa keskustellaan yrittäjyydestä ja johtajuudesta työelämän laadun kehittämisen näkökulmasta. Mikkola on halunnut lapsesta asti ravintola-alalle ja myös yrittäjyys on kiinnostanut häntä aina. Kun häneltä kysyttiin, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ravintola Rauhalan, hän tarttui tilaisuuteen heti. Nyt yrittäjyyttä on takana jo kymmenen vuotta, joiden aikana Ravintolakortteli on kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Kolmen ravintolan keskittymä Oulun Ainolanpuistossa työllistää tällä hetkellä 30 henkilöä.

Ravintolakorttelilla on vahva arvopohja, ja Mikkola on huomannut, että arvot toistuvat myös työhakemuksissa hyvin usein.
”Viime viikolla haastattelin yhtä työntekijää, joka oli ollut alalla jo kymmenen vuotta ja sanoi, että on jo kaksi vuotta seurannut toimintaamme ja arvostaa arvomaailmaamme. Hän oli päättänyt jo aiemmin, että haluaa meille töihin jossakin vaiheessa”, hän kertoo podcastissa.

Työelämän laadulla tarkoitetaan työntekijöiden kokemusta töissä viihtymisestä. Mikkola nostaa henkilöstön yrityksen tärkeimmäksi voimavaraksi, painottaa hyvän työyhteisön ja ilmapiirin merkitystä sekä toteaa myös työelämän laadun kehittämisen lähtevän henkilöstöstä.
”Minun mielestäni ylhäältä annetulla, päälle liimatulla työelämän laadulla ei pitkälle pötkitä eikä sillä ole sellaista vaikuttavuutta, jota siltä odotetaan ja toivotaan. Asioiden muuttaminen lähtee henkilöstöstä, eli sieltä juuresta käsin”, hän selittää.

Kuva: Canva.

Ravintola-alan työ on kiireistä ja fyysisesti raskasta, joten työntekijöiden jaksamisesta on pidettävä huolta, ja Mikkola mainitsee muun muassa työn tauotuksen ja selkeän vastuunjaon tärkeydestä. Koronapandemian myötä Ravintolakorttelissa tuetaan henkilöstön työhyvinvointia myös siten, että ravintolat ovat sunnuntain ja maanantain aina kiinni, jolloin jokaisella työntekijällä on viikottain kaksi päivää vapaata peräkkäin. Se ei ole vuorotyöalalla itsestäänselvyys.
”Jokainen voi myös itse vaikuttaa työyhteisönsä hyvinvointiin. Siihen, miten kohtelee työkavereitaan, miten itse hoitaa oman osuutensa työvuorossa ja miten hyvin ottaa huomioon työpaikan sovitut pelisäännöt ja tarpeet”, Mikkola muistuttaa.

Kuuntele alta koko jakso, niin kuulet enemmän Ravintolakorttelin toiminnasta, Mikkolan urapolusta sekä hänen ajatuksistaan työelämän laadusta!


Uralla Podcast, jakso 1: Hyvällä työntekijäkokemuksella positiivista virettä rekrytointiin

Tekstivastine: Uralla Podcast, jakso 1 – Hyvällä työntekijäkokemuksella positiivista virettä rekrytointiin (ely-keskus.fi)Uralla-podcastissa keskustellaan Pohjois-Suomen yritysjohtajien kanssa heidän urapoluistaan ja johtajuudesta sekä sukelletaan astetta syvemmälle työelämän laadun kehittämiseen. Jos johtajuus, hyvinvointi ja oman ammattitaidon sekä yrityksen kehittäminen kiinnostaa, tämä podcast on juuri sinulle! Podcast-sarja on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten sekä TE-toimiston tuottama ja TYÖ2030-ohjelman rahoittama. Jakson ensimmäisen jakson juontaa Kristi Loukusa.